دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی

دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی به علاقه‌مندان به قهوه‌های خاص، کافی‌شاپ‌های کوچک، دفاتر کاری، فروشندگان قهوه کنترل بیشتری بر طعم و کیفیت قهوه می‌دهد. این دستگاه با ترکیبات مختلف قهوه، طعم‌های منحصربه‌فردی از قهوه را می‌سازد که واقعا خاص و لذت‌بخش هستند. اما این تجهیزات هم مانند هر دستگاه دیگری، پس از مدتی نیاز به تعمیر و سرویس پیدا می‌کنند. عدم پر شدن یکنواخت کپسول، نشتی، گیر کردن پودر قهوه در سیستم و یا خرابی قطعات داخلی از جمله رایج‌ترین مسائل کاربران با این دستگاه گزارش شده است. در این مقاله به‌صورت تخصصی به نحوه‌ی تعمیر مشکلات مختلف پرکن کپسول و هزینه سرویس این دستگاه رومیزی می‌پردازیم تا به نحوه احسن از آن بهره‌برداری کنید.

دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی چیست

دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی بر روی یک میز یا سطح صاف قرار می‌گیرد. این دستگاه قابلیت پر کردن انواع پودرهای قهوه، نسکافه و هات چاکلت را در کپسول‌های فلزی یا پلاستیکی دارد. چنین دستگاهی معمولاً برای تولید کپسول قهوه در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به‌کار می‌رود. بدنه‌ی این دستگاه از پوشش الکترواستاتیک مقاوم بوده و بخش‌هایی که با مواد غذایی در تماس‌اند از آلومینیوم یا استنلس استیل ساخته شده است. بر خلاف مدل‌های تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، کنترل کپسول نسپرسو دستی به‌صورت دستی انجام می‌شود.

دستگاه پرکن کپسول نسپرسو نیمه اتوماتیک و اتوماتیک معمولاً مجهز به سیستم PLC و صفحه نمایش لمسی 7 اینچی هستند. بسته به مدل، ظرفیت تولید آن بین 800 تا 1000 کپسول در ساعت متغیر است. برخی مدل‌ها مانند PS303 با سیستم تمپینگ، فشرده‌سازی یکنواخت قهوه را تضمین می‌کنند. این دستگاه تولید کپسول‌های قهوه‌ی سفارشی باکیفیت را خیلی اقتصادی می‌سازد.
رایج‌ترین مشکلات دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی

اگر شما هم یک دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی دارید باید بدانید همیشه احتمال دارد دچار مشکل شود. در ادامه به رایج‌ترین اختلالاتی که در کار آن‌ها پیش می‌آید و نحوه رفع آن‌ها اشاره می‌کنیم.

1) عدم خروج آب از نازل قهوه

اگر دستگاه روشن است اما آب از نازل خارج نمی‌شود، شاید مشکل به خاطر انسداد مسیر آب یا خرابی پمپ رخ می‌دهد.

تعمیرکار ابتدا مسیرهای داخلی و پمپ را چک می‌کند تا مطمئن شود مسیرهای آب‌رسانی گرفتگی ندارند.
در صورت مشاهده رسوبات معدنی، دستگاه را با محلول‌های دیسکلینگ، رسوب‌زدایی می‌کند.
اگر مشکل همچنان وجود داشت، تعمیرکار پمپ آب را تست کرده و اگر خراب بود آن را تعویض می‌کند.

2) مشکل در تولید فوم شیر

گاهی نازل بخار قادر نیست کف مناسب برای شیر تولید کند یا به جای بخار، آب از آن جاری می‌شود. دلیل این مشکل گاهی تجمع چربی یا گرفتگی نازل است.

تعمیرکار ابتدا قطعات مربوط به سیستم بخار و مخزن شیر را جدا کرده و با آب جوش می‌شوید.
سپس چربی‌های باقیمانده را با مواد شوینده مخصوص از مسیرهای بخار و نازل پاک می‌کند.
در صورت گرفتگی مسیر بخار با سوزن‌های مخصوص، مسیر را باز کرده و دستگاه را دوباره مونتاژ می‌کند.

3) گیر کردن کپسول در دستگاه

بعضی اوقات می‌بینیم که کپسول‌های قهوه درست در دستگاه قرار نمی‌گیرند یا داخلش گیر می‌کنند. دلیلش هم معمولاً کاربرد کپسول‌های ناسازگار یا اختلال در عملکرد مکانیزم جاگذاری است.

تعمیرکار، استاندارد بودن کپسول استفاده‌شده و سازگاری‌اش با دستگاه را بررسی می‌کند.
اگر مشکل از مکانیزم جاگذاری کپسول بود، قطعات متحرک دستگاه را گریس‌کاری کرده و اگر نیاز بود فنرها و اهرم‌ها را تنظیم یا تعویض می‌کند.

4) کاهش دقت در میزان پر کردن کپسول‌ها

در صورتی‌که دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی مقدار قهوه را درست درون کپسول‌ها توزیع نکند، کیفیت نهایی محصول دستخوش تغییر می‌شود. این مشکل معمولاً در پی تنظیمات نادرست یا اختلال در سیستم توزین رخ می‌دهد.

تعمیرکار ابتدا تنظیمات دستگاه را بررسی کرده و مقدار پُرشدگی را مجدداً کالیبره می‌کند.
اگر مشکل از سنسورهای توزین باشد، بعد از تست اگر نیاز بود تعمیر یا تعویض‌شان می‌کند.
همچنین مسیرهای عبور پودر قهوه را تمیز کرده تا از عدم وجود گرفتگی مطمئن شود.

5) دستگاه روشن نمی‌شود یا ناگهان خاموش می‌شود

اگر دستگاه موقع کار خاموش شده یا اصلاً روشن نمی‌شود، علت را باید در نوسانات برق، خرابی برد الکترونیکی یا مشکل در اتصالات داخلی یافت.

تعمیرکار ابتدا ولتاژ ورودی و سلامت سیم‌کشی برق را چک می‌کند.
اگر برد الکترونیکی آسیب دیده باشد، آن را تست کرده و اگر لازم باشد، قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض می‌کند.
گاهی وقت‌ها هم لازم است دستگاه را ریست کرده و نرم‌افزار داخلی آن را به‌روزرسانی کند.

هزینه تعمیر دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی

هزینه تعمیر دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی به عوامل گوناگونی مثل نوع خرابی، مدل دستگاه، هزینه قطعات یدکی و میزان تخصص مورد نیاز برای تعمیر وابسته است. تعمیرات جزئی مانند تمیزکاری نازل‌ها، تعویض فیلترها و تنظیمات PLC معمولاً بین ۱ تا ۳ میلیون تومان هزینه دارند. در مقابل، تعمیرات اساسی مانند تعویض پمپ، المنت حرارتی یا برد الکترونیکی اغلب بین ۵ تا ۱۵ میلیون تومان متغیر است. همچنین، برند و کشور سازنده دستگاه نیز بر هزینه قطعات تأثیرگذار است. در آخر باید گفت هزینه کلی پس از بررسی دقیق توسط تکنسین مشخص می‌شود.

جمع‌بندی و توصیه‌های نهایی

دستگاه پرکن کپسول نسپرسو رومیزی ابزاری دقیق و کارآمد است، اما مانند هر دستگاه صنعتی دیگری، دچار مشکلات فنی می‌شود. توصیه می‌شود برای افزایش عمر دستگاه، به‌طور منظم قطعات آن را تمیز کنید، از کپسول‌های استاندارد استفاده کنید و در صورت مشاهده هرگونه مشکل، سریعاً از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید. تعمیرات دستگاه قهوه وقتی به‌موقع باشد، هزینه‌های سنگین را کاهش داده و عملکرد دستگاه را بهینه نگه می‌دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید